Primăria Comunei Fârliug județul Caraș Severin

Aducerea la cunoștință publică a delimitării și numerotării secțiilor de votare, precum și a sediilor acestora

Având în vedere pct.53 din Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019, aprobat prin H.G.nr.81/2019, în conformitate cu prevederile art. 40 alin. (1) din Legea nr. 33/2007, cu modificările și completările ulterioare, până cel mai târziu la data de 27 aprilie 2019, primarii aduc la cunoștință publică, cu ajutorul prefecților, delimitarea si numerotarea secțiilor de votare. precum si sediile acestora.

Conform art. 1 alin.(2) din  Hotărârea Autorității Electorale Permanențe n.16/2016 au fost stabilite condițiile de aducere la cunoștință publică a delimitării și a numerotării secțiilor de votare din țară, precum și a sediilor acestora.
 Prin aducerea la cunoștință publică a delimitării și a numerotării secțiilor de votare, precum și a sediilor acestora, se înțelege aducerea la cunoștință publică a informațiilor cuprinse în Registrul secțiilor de votare.

Potrivit alin.(3) și (4) al articolului de mai sus:

(3) Aducerea la cunoștință publică a delimitării și a numerotării fiecărei secții de votare, precum și a sediilor acestora se realizează prin următoarele modalități :

  prin afișare pe site-ul primăriei, acolo unde acesta există;

 prin publicații afișate la sediul primăriei, la sediile altor instituții publice locale și în alte locuri publice frecventate de către cetățeni;

prin publicații afișate la sediile secțiilor de votare;

 prin mass-media scrisă și audiovizuală, precum și prin orice alt mijloc de publicitate.

4) Aducerea la cunoștință publică, în modalitățile prevăzute la alin. (3) lit. b) și c), a delimitării și a numerotării secțiilor de votare, precum și a sediilor acestora este obligatorie.”