Primăria Comunei Boldur, județul Timiș

Campionatul inter-diecezan de Tenis de masă - rezultate

În perioada 10-12 decembrie 2010, în localitatea Ohaba Forgaci de lângă oraşul Lugoj, s-a desfăşurat prima ediţie a Campionatului Naţional CSR la Tenis de Masă. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Clubul Sportiv Român” (CSR) şi Parohia Greco-Catolică din Ohaba-Forgaci în colaborare cu oficialităţile locale.

Competiţia s-a desfăşurat la categoriile simplu masculin şi simplu feminin, înscriindu-se 24 de jucători veniţi din toate colţurile ţării pentru a participa la această primă ediţie. Au fost reprezentate Eparhia de Lugoj şi Arhieparhia de Alba-Iulia şi Făgăraş, şi diecezele de Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Arhidieceza de Alba-Iulia.

Au mai dat curs invitaţiei şi oficialitățile locale: dl. Cristian Stoi, primarul comunei Boldur şi dl. Iliaș Dorin, consilier local și profesorul de sport din localitatea Ogaba-Forgaci.

Participanții au sosit încă din seara zilei de vineri, 10 decembrie. Sâmbătă la amiază s-a celebrat Sfânta Liturghie în biserica parohială. Alături de pr. paroh Ovidiu Neiconi, la masa altarului s-a aflat şi pr. Viorel Codrea, paroh la Cugir, care s-au rugat împreună cu cei aproximativ 35 de tineri prezenți. Competiţia s-a desfăşurat de-a lungul zilei de sâmbătă, 11 decembrie. Seara în cadrul unei cine festive, a avut loc festivitatea de premiere, acordându-se diplome tuturor concurenților, iar primele trei locuri au fost medaliate. La acest moment alături de oficialităţile locale a fost prezent şi Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj.

Câştigătorul competiţiei a fost Kolozsi Laszlo din Arhidieceza de Alba-Iulia. Cei doi finalişti, Trancioveanu Marian şi Kolozsi Laszlo împreună cu cele două finaliste ale competiţiei desfăşurate în Bucureşti (Cupa CSR la Tenis de masă), vor reprezenta ţara noastră la Campionatul Naţional al CSI, organizat în perioada 07-10 aprilie 2011 la Lignano Sabbiadoro în Italia.

Jucătorii au fost împărţiţi în 8 grupe a câte 3 jucători. Din fiecare grupă s-au calificat mai departe câte doi jucători care au fost repartizaţi în 4 grupe de câte 4. Au urmat sferturi de finală, semifinale şi finale. Sistemul de joc în grupe a fost două seturi din trei iar din sferturi, trei seturi din cinci. În final s-au remarcat patru jucători ce au disputat semifinalele şi finalele.

Această primă ediţie reprezintă un nou început de drum care sperăm să fie cel puţin asemănător cu cel al campionatului naţional de fotbal al CSR, (cunoscut sub numele de campionatul inter-diecezan) care a crescut de la an la an, ajungând în 2010 la cea de-a opta ediţie.

Se cuvine să aducem mulțumiri PS Alexandru pentru sprijinul și încrederea acordată, domnului primar care a sprijinit această activitate, domnului profesor de sport pentru buna desfășurare a competiției, tinerilor din parohie care s-au implicat în buna organizare a întâlnirii, domnului Claudiu Roznovski președintele CSR.

Pr. Ovidiu Neiconi

Paroh Ohaba-Forgaci