Primăria Comunei Boldur, județul Timiș

Ruga de la Jabăr 2011

În zilele de 29 și 30 iunie 2011, cu ocazia prăznuirii hramului Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel, localitatea Jabăr, componentă a comunei Boldur, a serbat ziua satului prin organizarea Rugii.

Căpărașii au tocmit muzicanți consacrați din Banat: solistă vocală a fost Dochia Banda, o solistă de mare valoare și de perspectivă, iar orchestra a fost condusă de maestrul Ioța Maxim - armonică, având în componență pe Costel Moacă - trompetă, Cristi Inchescu - clape, Bujorel Polhac - taragot și Cipiripi - saxofon.

După slujba Vecerniei, alaiul condus de primarul comunei Stoi Cristian și preotul bisericii Neamțu Bujor, s-a deplasat la Căminul Cultural, unde a avut loc deschiderea rugii de către primarul comunei și două tinere dansatoare.

În deschiderea rugii a fost prezentat un program folcloric de către Ansamblul folcloric Boldureanca, ansamblu folcloric renumit pe plan local și județean, prin numeroasele premii obținute.

Tot în deschiderea rugii, tânăra solistă Larisa Lungu, fiică a satului, a susținut un program artistic apreciat de cei prezenți.

Cu toate că vremea nu a fost tocmai prielnică, alternând perioadele cu picuri de ploaie cu vremea prielnică, cei prezenți în număr mare la acest eveniment s-au declarat foarte mulțumiți de spectacolul oferit de solista Dochia Banda și formația condusă de maestrul Ioța Maxim.