Primăria Comunei Boldur, județul Timiș

Rugă la Ohaba-Forgaci

Hobenii și goștii lor au petrecut la ruga organizată cu prilejul Sf Rusalii. Manifestările au debutat la ora 19:00, pe platoul din fața Căminului Cultural.
De Rusalii, în satul Ohaba-Forgaci are loc Ruga. La fel ca anul trecut, la acest eveniment au luat parte mulți hobeni, dar şi locuitori din comunele învecinate și nu numai.

Anul acesta au fost tocmiți să ne încânte auzul formația lui Titel Brestoviceanu împreună cu solistele Dana Gruescu și Nicoleta Sârbu.

În deschidere formația de dansuri populare pe generații a comunei, Ansamblul Boldureanca, a susținut un moment artistic de excepție. Tradiţiile şi obiceiurile lăsate de generaţiile anterioare trebuie respectate şi duse mai departe, un rol deosebit în acest sens revenind ansamblurilor şi formaţiilor cultural- artistice din comună, premiate la multe concursuri folclorice.
Este îmbucurător să vezi la aceste evenimente mulţi copii, tineri alături de cei mai în vârstă. Aceasta demonstrează că suntem o comunitate care pune preţ pe păstrarea obiceiurilor, căreia îi pasă de viaţa culturală şi spirituală a comunei.